У Запоріжжі збільшили кількість послуг, які можна отримати у Центрах надання адмінпослуг

26.01.2022 13:35

У місті продовжують покращувати якість адміністративних послуг, які можна отримати в ЦНАПах. Так, у ході 12 сесії Запорізької міської ради депутати затвердили розширення кількості таких послуг із 183 до 228.

Так, тепер фахівці ЦНАПів можуть надавати весь спектр адмінпослуг із соціального та пенсійного забезпечення. Серед них – 27 послуг, суб'єктом яких є Головне управління Пенсійного фонду України. Ці послуги надаватимуться безпосередньо самим суб'єктом у всіх підрозділах ЦНАП за окремо встановленим графіком.

Ще 12 послуг - управління соцзахисту населення. 4 послуги додалося від департаменту інфраструктури та благоустрою, та 2 – від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Нагадаємо також, що раніше - з грудня 2021 року - у всіх семи філіях Центру надання адміністративних послуг затвердили повний спектр послуг електронного сервісу для батьків «єМалятко». У тому числі можна оформити новонародженому всі необхідні документи у пологовому будинку. Також тепер батьки за одне звернення можуть оформити безготівкову компенсацію «Пакунок малюка», та грошову допомогу при народженні дитини.

Крім цього, сьогодні під час сесії депутати затвердили регламент роботи ЦНАПів, який регулюватиме взаємодію всіх семи філій з клієнтами. У регламенті прописано послідовність роботи адміністраторів під час реєстрації вхідних та вихідних пакетів документів, їх передачу на розгляд суб'єктам.

При цьому перелічені нововведення не потребують фінансових витрат з міського бюджету – розширення послуг відбувається за рахунок автоматизації робочих процесів.

З повним переліком послуг можна ознайомитись на офіційному сайті ЦНАП.