Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

26.01.2022 18:10

На початку дванадцятої сесії міської ради секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців та закликав зберігати спокій. Анатолій Куртєв висловив впевненість, що містяни розуміють причини ситуації з повідомленнями про масове мінування шкіл та дитячих садків у місті та не будуть панікувати.

Сьогодні проходила дванадцята сесія Запорізької міської ради. На початку сесії, яка транслюється у прямому ефірі телеканалу Z, секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців у зв’язку з надходженням повідомлень про масове мінування шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Секретар міської ради наголосив, ситуація перебуває на постійному контролі відповідних служб. Міська влада з ними активно співпрацює. Правоохоронці провели перевірки об’єктів, інформація про мінування не підтвердилася.

- За ці дні спілкувався з батьками багатьох запорізьких дітей, які ходять до шкіл та дошкільних навчальних закладів. Вони мають різні думки з приводу подальших дій. Одні пропонують перевести навчальні заклади на карантин, інші – продовжити навчання. У всіх сім’ях ситуації різні. Міська влада буде вивчати та враховувати думки всіх з цього приводу. Однак діяти ми будемо виключно у межах законодавства, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради зазначив, що запоріжців сьогодні турбує питання безпеки нашої держави. Адже вже довгий час Україна зазнає інформаційно-психологічних атак.

- У цій ситуації всім важливо зберігати спокій та не панікувати. Про це говорив і Президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський. Сьогодні це – найсильніша відповідь будь-яким планам проти нашої держави, якими би вони не були, - заявив Анатолій Куртєв.

Мета інформаційно-психологічної війни – створити паніку, змусити купувати сіль та сірники, знімати гроші у банках і так далі. Вона є частиною гібридної війни, яку Росія веде проти України. Секретар міської ради наголосив, що план агресора не спрацював. Українці демонструють стійкість і прекрасно розуміють, у чому задум ворога.

- У межах Запорізької громади ми також маємо зберігати спокій і переконувати людей довірити справу захисту країни професіоналам. У нас можуть бути різні партії, різні програми, але Україна в нас одна. Впевнений, що запоріжці – розумні люди, які все усвідомлюють і не панікують, - зазначив Анатолій Куртєв.