Депутати міської ради звернулися до центральних органів влади щодо скасування Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг

26.01.2022 18:30

Сьогодні відбулась дванадцята сесія Запорізької міської ради, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Це перша сесія цього року. Було розглянуто близько 70 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності Запоріжжя. Серед них рішення про надання матеріальної допомоги на лікування громадянам, збільшення кількості послуг, які надають Центри надання адміністративних послуг та інші.

Зокрема депутати підтримали Звернення до центральних органів влади з проханням скасувати Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, зокрема тепла, затверджену наказом Мінрегіону.

Нагадаємо, у новому опалювальному сезоні в Україні почали діяти нові норми нарахувань плати за тепло. У результаті представники малого та середнього бізнесу вимушені платити за опалення значно більше. Підприємці звернулися до секретаря міської ради Анатолія Куртєва за допомогою у вирішенні цієї проблеми. Вони наголошували, що Методику необхідно змінювати, однак зробити це можна лише на загальнодержавному рівні.

За рішенням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва було створено робочу групу, яка готує пропозиції до центральних органів влади щодо внесення змін до цієї Методики. Це має сприяти зменшенню фінансового навантаження на підприємців за рахунок зниження оплати за опалення для комерційних об’єктів. Вже відбулось кілька засідань робочої групи, яка продовжує готувати пропозиції. Однак спершу депутати звернулися з проханням про скасування наказу Мінрегіону, яким затверджено цю Методику.

Міська влада продовжує працювати над оптимізацією комунального господарства міста, підвищенням ефективності його роботи. Так, на сесії затвердили рішення про реорганізацію КП «Дубовий гай» шляхом приєднання до КП «Титан». Зазначимо, секретар міської ради Анатолій Куртєв неодноразово наголошував, що влада міста і далі працюватиме у цьому напрямку. Зміни відбуватимуться і в інших комунальних підприємствах, департаментах, управліннях міської ради.