Нове обладнання в 6-й міській лікарні покращить діагностику та інтенсивне лікування пацієнтів

19.10.2017 12:25

У Запоріжжі триває реалізація міської програми оновлення матеріально-технічної бази лікувальних установ міста. Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду в КУ «6-та міська клінічна лікарня», в ході якої ознайомився з роботою нового обладнання.

Як розповіла головний лікар 6-ї лікарні Наталія Познанська, медичний заклад обслуговує близько 90 тис. осіб. Це жителі Олександрівського і Вознесенівського районів Запоріжжя. Устаткування, яке обслуговує пацієнтів, вже відпрацювало свій ресурс. А від якісної роботи техніки залежить життя і здоров'я городян.

У 2016 році для 6-ї лікарні за кошти з міського бюджету було придбано щілинну лампу для діагностики очних захворювань, два шприцеві насоси, три електровідсмоктувача. У 2017 році матеріально-технічну базу медустанови поповнили комплектом апаратів штучної вентиляції легенів (5 шт.), набором офтальмологічних пробних лінз. Також були виділені кошти на заміну ліфта, капітальний ремонт водомірного вузла, заміну вікон.

Підвищить якість діагностики в лікарні і новий рентген апарат «12Ф9 Україна». Сучасний флюрограф дозволить провести масове обстеження грудної клітини пацієнтів і визначити ранню стадію туберкульозу, онкологічних та інших захворювань. Крім того, апарат дозволяє отримати більш точне цифрове зображення, що істотно підвищує якість діагностики, опромінення для пацієнтів - мінімальне.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров підкреслив, що система охорони здоров'я міста потребує капітального оновлення. Довгий час в лікарнях не проводилися капітальні ремонти, обладнання морально застаріло. Системна заміна і придбання удосконалених апаратів для діагностики та лікування пацієнтів - пріоритет № 1 для міської влади.

- Діагностика та інтенсивна терапія - ключові напрямки в наданні якісної медичної допомоги. При оновленні матеріальної бази особливий упор робиться саме на закупівлю обладнання для цих відділень. У 2017 році для всіх лікувальних установ міста були придбані 46 апаратів штучної вентиляції легенів останнього покоління. Якщо говорити про 6-ту лікарню, то завдяки програмі ми змогли задовольнити потреби установи в цій апаратурі на 50%. Ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку, в планах придбати ще апаратуру для стеження (монітор пацієнта), дефібрилятори, щоб наші реанімації були готові рятувати життя запорожців, - зазначив Анатолій Пустоваров.