Міська рада вирішує питання відновлення 53-ї школи

28.01.2022 13:30

Місто шукатиме у бюджеті додаткові кошти для фінансування робіт. Відмовлятися від відновлення школи міська влада не планує. Про це повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв під час наради з профільними заступниками міського голови.

Нагадаємо, у Запоріжжі триває відновлення школи № 53 у Шевченківському районі, яка постраждала від пожежі. Капітальний ремонт закладу було включено до «Надзвичайної кредитної програми з відновлення України». Роботи стартували лише у серпні 2020 року. Через низку причин виконання реконструкції цього навчального закладу постійно затримувалось, а проєкт дорожчав. Через зрив строків завершення проєкту існувала загроза того, що міська влада буде вимушена повернути кредиторам вже освоєні кошти з міського бюджету.

Для вирішення проблеми заступник міського голови Анатолій Васюк здійснив робочу поїздку до Міністерства розвитку громад та територій. Обговорювалось подовження терміну дії Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та фінансування проєкту реконструкції загальноосвітньої школи № 53 за рахунок кредитних коштів (на засадах співфінансування).

- На учорашніх перемовинах у Міністерстві розвитку громад та територій України ми дійшли згоди щодо того, що кошти, виділені на реконструкцію в рамках Надзвичайної кредитної програми, ми повертати не будемо та освоїмо їх у визначений термін. Натомість ми гарантували, що додаткові кошти, необхідні для завершення капітального ремонту школи, ми виділимо з міського бюджету, - наголосив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що місто буде шукати можливості профінансувати завершення реконструкції навчального закладу з бюджету Запоріжжя.