У Запоріжжі старшокласники з 7 лютого знову навчатимуться дистанційно

04.02.2022 16:30

Вже з 7 лютого у Запоріжжі учнів 5-11 класів рекомендовано перевести на дистанційне навчання. У 1-4 класах освітній процес пропонується продовжити в очній формі. Таке рішення сьогодні прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з урахуванням зростання захворюваності коронавірусною інфекцією. Секретар міської ради Анатолій Куртєв вже підписав протокол засідання міської комісії з питань ТБНС.

Відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому було розглянуто низку важливих питань. Зокрема про епідемічний стан на території Запоріжжя, виконання заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, результати проведення технічної інвентаризації та стан готовності до використання захисних споруд цивільного захисту м. Запоріжжя та інші.

Міська комісія з питань ТБНС запропонувала департаменту освіти та науки міської ради рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти з 7 лютого організувати освітній процес для учнів 5-11 класів з використанням дистанційних форм навчання. Це також стосується закладів позашкільної освіти. Для учнів шкіл у 1-4 класах рекомендовано зберегти очне навчання, з дотриманням протиепідемічних вимог.

Для контролю за дотриманням протиепідемічних вимог у Запоріжжі продовжуватимуться перевірки громадського транспорту, закладів торгівлі, обслуговування і так далі. У перевірках братимуть участь правоохоронці, працівники органів місцевого самоврядування, представники інших профільних служб.

За результатами розгляду питання про результати проведення технічної інвентаризації та стан готовності до використання захисних споруд цивільного захисту м. Запоріжжя управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради отримало низку доручень. Зокрема забезпечити ведення обліку захисних споруд на території Запоріжжя, завершення у 2022 році їх інвентаризації, виконання заходів щодо відновлення функціонування захисних споруд цивільного захисту згідно з їх призначенням і так далі.

Також мають бути організовані заходи щодо приведення у стан готовності найпростіших укриттів. Зокрема це стосується ремонту підвальних приміщень багатоповерхових будинків, призначених для укриття населення, нанесення на стіни будинків вказівних знаків, інформації про наявність укриттів, створення запасів матеріалів, обладнання, інструментів, медичних засобів, необхідних для приведення у готовність та укомплектування захисних споруд.