У Запоріжжі провели зустріч із туристичним активом міста

04.02.2022 16:10

Сьогодні, 4 лютого, у стінах запорізького Туристичного інформаційного центру відбулася нарада-зустріч із туристичним активом міста. Учасники заходу зібралися вперше цього року, щоб обговорити план розвитку туристичної галузі. Подію приурочили до Всесвітнього дня гіда, який щорічно відзначають 21 лютого.

Подібні заходи представників міського департаменту культури та туризму із туристичним активом міста відбуваються щороку. У ході подібних зустрічей учасники налагоджують комунікацію, обговорюють нагальні питання та проблеми.

Цього разу підбивали підсумки минулого року і обговорювали туристичні плани на цей рік. Насамперед визначали стратегічні об'єкти для розвитку. За словами представників місцевої влади, у новому році планують розвивати острів Хортиця як туристичний об'єкт. Також мають намір відновити роботу фестивалів, які довелося скасувати у минулому році через пандемію коронавірусу. Так, проведення подібних заходів уже заплановано на весну, літо та осінь поточного року.

У плані заходів також працюють над створенням нової концепції святкування Дня міста, якою хочуть замінити класичний Покровський ярмарок.

Ще один напрямок для розвитку – крафтові музеї. Два такі об'єкти відкрили у 2021 році. Ще один з'явиться у 2022-му. Крім цього, у департаменті туризму мають намір відкрити ще один ТІЦ – на Хортиці.

Розробляють також нові туристичні маршрути. Під час зустрічі представники місцевої влади запросили туристичний актив міста до співпраці та закликали ділитися своїми ідеями. В цьому контексті обговорили можливість включення міських бібліотек до екскурсійної програми гідів та екскурсоводів.

- Ми традиційно проводимо зустрічі з гідами, рестораторами, готельєрами та обговорюємо проблемні питання. До того ж, потрібно визначити спільний вектор розвитку, щоб цей рік запам'ятався запоріжцям та гостям міста як яскравий та цікавий рік. І, звісно, щоб підвищити туристичну впізнаваність нашого обласного центру, – наголосила директорка департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.