9 лютого – День стоматолога

08.02.2022 14:45

9 лютого у всьому світі відзначається День стоматолога. Ця галузь медицини є найбільш затребуваною. Немає жодної людини, яка хоча б одного разу не відвіділа кабінет стоматолога. З розвитком новітніх методів і підходів до лікування захворювань ротової порожнини, сучасного медичного обладнання відвідування дантиста стало безболісним та комфортним. Робота цих фахівців без перебільшення дуже важлива і, на щастя, більшість з нас це розуміє та відвідує стоматолога не тільки коли виникає проблема, а й з профілактичною метою.

За даними ADA, IDEAF і FDI, а також Всесвітньої федерації стоматологів, карієс і хвороби ротової порожнини є найпоширенішими захворюваннями у всьому світі. Особливу увагу і настороженість викликає хронічне захворювання карієсом.

Вся стоматологічна наука спрямована на шляхетні цілі - полегшити людині її біль, покращити якість життя, адже через хвороби зубів і ротової порожнини розвиваються інші небезпечні хвороби. Зараз, за деякими даними, 95-98% дорослого населення мають запломбовані зуби і це старанна праця наших стоматологів.

У місті Запоріжжі у шістьох стоматологічних поліклініках стоматологічну допомогу надає 131 фахівець, з них 21 – це дитячі лікарі. Поліклініки розташовані у кожному районі міста. Цілодобова невідкладна стоматологічна допомога здійснюється у КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» за адресою: вул. Перемоги, 80.

У професійне свято дантистів - День стоматолога, департамент охорони здоров'я Запорізької міської ради приєднується до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою трудову діяльність з цієї професією. Зі святом вас, шановні колеги, бажаємо здоров’я вам та вашим рідним, наснаги та здійснення усіх бажань!