У міськвиконкомі говорили про дистанційку для школярів, ремонт доріг та житлових будинків

14.02.2022 15:30

Учні 5-11 класів продовжать навчатися дистанційно. Вже 17 лютого має бути визначено підрядника, який ремонтуватиме квартири у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Ці та інші питання розглянули сьогодні на нараді, яку провів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Сьогодні відбулась щотижнева оперативна нарада, присвячена актуальним питанням життєдіяльності міста. Зокрема розглянули епідемічну ситуацію у Запоріжжі, ситуацію у будинках по вул. Франка, 43 та Сержанта Медведєва, 7. У нараді, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва, взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники низки департаментів та управлінь міської ради, правоохоронці.

На нараді зазначалося, що епідемічна ситуація у місті продовжує залишатися складною. Це стосується не лише коронавірусної інфекції, але й ГРВІ. Значну частину хворих складають діти. Обговорили ситуацію з захворюваністю серед школярів.

Прийняте рішення, що поки учні 5-11 класів залишаються на дистанційному навчанні. Міська влада продовжуватиме моніторити ситуацію з захворюваністю. Наприкінці тижня буде розглядатися питання щодо подальшого продовження дистанційки, або повернення старших класів до очного навчання. Все буде залежати від епідемічної ситуації.

Продовжується тендерна процедура щодо визначення підрядника для ремонту квартир у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Вона має завершитися 17 лютого. Після визначення переможця та підписання договору підряднику буде поставлене завдання якнайшвидше розпочати ремонтні роботи.

Зазначалося, що у будинку по вул. Франка, 43 вже завтра, після отримання підготовленого правоохоронцями дозволу, розпочнеться розчистка квартир, які найбільше постраждали від вибуху газу. Раніше у комунальників не було доступу до цих квартир. Продовжується розробка проєктної документації для виконання робіт з відновлення цього будинку.

- В обох випадках необхідно зробити все необхідне для того, щоб ремонтні роботи були виконані якнайшвидше. Запоріжці, які мешкають у постраждалих будинках, чекають від нас цього, - наголосив Анатолій Куртєв.

Продовжується ямковий ремонт доріг для попередження аварійності та недопущення подальшого руйнування дорожнього покриття. Також цього року у Запоріжжі весняне прибирання міста стартує вже взимку. Комунальники розпочали прибирання головних міських магістралей від сміття, антиожеледних матеріалів.

Обговорили продовження боротьби з незаконними тимчасовими спорудами, зокрема з причепами «Купава». Секретар міської ради доручив розробити правила евакуації подібних причепів, якщо вони розміщуються безпосередньо на дорогах. Після затвердження таких правил має бути визначено виконавця робіт з евакуації причепів.