У Запоріжжі посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури та перевіряють найпростіші укриття

21.02.2022 19:00

Продовження дистанційного навчання у старших класах та зниження захворюваності коронавірусом серед школярів, перевірка готовності найпростіших укриттів, ліквідація розриттів, які залишаються після виконання ремонтних робіт на мережах. Ці та інші питання розглядались сьогодні на щотижневій нараді, яку провів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У виконавчому комітеті міської ради відбулась щотижнева оперативна нарада, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники низки департаментів та управлінь міської ради. Були розглянуті актуальні питання, які стосувалася різних сфер життєдіяльності міста.

На нараді зазначалося, що цього тижня запорізькі старшокласники продовжують навчатися дистанційно. Такий режим навчання триває вже третій тиждень. Це дозволило майже втричі знизити захворюваність коронавірусом серед школярів. Також зменшилась захворюваність дітей ГРВІ. Наприкінці тижня планується розглянути можливість відновлення очного навчання у старших класах, однак все буде залежати від епідемічної ситуації.

У Запоріжжі також продовжують тримати на постійному контролі ситуацію з захворюваністю у дитячих садках та молодших класах. У разі виявлення хоча б одного випадку хвороби коронавірусом відповідний клас або дошкільна група відправляються на карантин.

У Запоріжжі посилена охорона об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема аеропорту, вокзалів, мостів, греблі «Дніпрогесу» і так далі. Так, представники Національної поліції доповіли, що охороняють 13 найважливіших об’єктів. До охорони також залучено Патрульну поліцію та інші підрозділи. У разі загострення ситуації кількість об’єктів під охороною буде збільшена. Міська влада вже підготувала перелік об’єктів критичної інфраструктури, які потребують такої охорони.

Обговорили на нараді і питання приведення до готовності найпростіших укриттів.

- Питання щодо стану найпростіших укриттів та приведення їх до готовності має бути розглянуте на засіданні міської комісії з питань ТЕБ НС. Голови районних адміністрацій мають здійснити перевірки стану найпростіших укриттів, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради доручив вирішити питання з наданням матеріальної допомоги мешканцям пошкоджених квартир, розташованих у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. Зараз вони не живуть у своїх квартирах, але при цьому вимушені платити за опалення.

Обговорили і питання ліквідації розриттів, які залишаються після ліквідації аварійних ситуацій на електричних мережах, мережах тепло- та водопостачання, каналізації. Виконавці робіт мають у найкоротші терміни усувати їх наслідки. Анатолій Куртєв поставив завдання прописати це у нових Правилах видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою – тротуарів, доріг, зелених зон.

Секретар міської ради доручив щотижня інформувати про результати моніторингу стану атмосферного повітря у Запоріжжя, випадки перевищення концентрації шкідливих речовин.

Також на нараді розглянули питання необхідності виділення коштів для ремонту дамби на вул. Котляревського у Дніпровському районі, приведення до належного санітарного стану вулиці Гоголя, епідемічної ситуації у місті, роботи ковідних лікарень, продовження вакцинації та перевірок дотримання карантинних правил, боротьби з незаконними тимчасовими спорудами.