На комісії ТБНС розглянули питання утримання захисних споруд та тимчасових укриттів

21.02.2022 20:30

Сьогодні відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання, які стосувалися утримання та експлуатації захисних споруд, найпростіших укриттів, виконання заходів цивільного захисту у м. Запоріжжі. Секретар міської ради Анатолій Куртєв вже підписав протокол за підсумками засідання комісії ТБНС.

На засіданні комісії прийняте рішення, що районні адміністрації повинні здійснити перевірку найпростіших укриттів, проінформувати ОСББ про необхідність утримання їх у належному стані.

Департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради поставлене завдання уточнити перелік найпростіших укриттів, які перебувають на балансі ОСББ, ЖБК, керуючих компаній.

Балансоутримувачі захисних споруд, найпростіших укриттів (керівники виконавчих органів міської ради, комунальних підприємства, голови ОСББ і так далі) мають підготувати їх до використання. Окрему увагу необхідно приділити розміщенню табличок, написів з позначеннями найпростішого укриття, маршруту до нього.

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради має підготувати інформацію про захисні споруди, найпростіші укриття для оновлення даних на сайті міської ради. Також має бути оприлюднений розрахунок укриття населення, з визначенням адрес укриттів, у яких можуть розміщуватись мешканці конкретних будинків.

Керівникам виконавчих органів влади, суб’єктам господарювання всіх форм власності доручено вжити заходів для забезпечення готовності ЖКГ, об’єктів соціальної сфери до стабільної та безаварійної роботи в умовах загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради має сформувати додатковий резерв приміщень для розміщення евакуйованого населення, уточнити розрахунки транспортного забезпечення евакуації населення.

Також на засіданні комісії розглянули питання епідемічного стану на території Запоріжжя, додаткових заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, організації перевезення призовників у м. Запоріжжя до збірного пункту та інші.