Анатолій Куртєв провів засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради

23.02.2022 16:00

Сьогодні у малій залі відбулось засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке пройшло під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Було прийнято низку важливих рішень.

Зокрема виконавчий комітет затвердив звіти виконання бюджетних програм у 2021 році та погодив винесення на сесію низки проєктів, що стосуються сфер розвитку інфраструктури та благоустрою, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення та інших.

Окрім цього, розглядались питання транспортного забезпечення. Так, традиційно з кінця квітня в місті стартує річкова навігація до садово-городніх ділянок. Для того, аби мешканцям було зручніше добиратись до річкового порту, будуть організовані спеціальні рейси. Це тролейбусні маршрути №3, №11, 14, 17. Також будуть внесені зміни в рух автобусних маршрутів. Так, автобуси №38 «БК ЗАлК – Аптека (вул.Рубана)» курсуватимуть від зупинки «пр. Металургів» через пр. Соборний, вул. Портову, вул. Незалежної України (вул. Рекордну), пр. Металургів до зупинки «БК ЗАлК»; автобуси №29 сполученням «вул. Фінальна – 4-й Південний мкрн» здійснюватимуть рух за зміненим шляхом проходження, а саме: від зупинки «пл. ім. Поляка О.В.» по пр. Соборному, вул. Портовій, вул. Незалежної України, пр. Металургів та далі за затвердженим маршрутом.

Члени виконавчого комітету також підтримали рішення про проведення конкурсів на обслуговування маршрутів № №2, 4, 5, 5а, 6, 12, 19, 35, 36, 37, 50, 51, 58, 63, 66, 73, 87, 96, 93, та затвердили результати конкурсу на обслуговування маршруту № 33. Впродовж наступних п’яти років цей маршрут обслуговуватиме товариство з обмеженою відповідальністю «Приміські сполучення».

Розглядалось питання і дитячого відпочинку та оздоровлення цього літа. Традиційно в літній період в усіх районах міста на базі навчальних закладів працюватимуть пришкільні дитячи табори. Також впродовж червня-серпня планується відправити до позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку понад 1700 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

На засіданні міськвиконкому також було прийняте рішення щодо винесення на розгляд сесії програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил та Національної гвардії України, підрозділам МВС України, які дислокуються на території міста Запоріжжя. В рамках цієї програми планується виділити 3,9 мільйонів гривень на покращення матеріально-технічної оснащеності військових та силових підрозділів.

Також члени виконавчого комітету заслухали звіт щодо роботи зі зверненнями громадян. У 2021 році до міської ради надійшло більше 11,5 тисяч звернень від 66,5 тисяч громадян. За характером основних питань, що їх порушували містяни, найбільш актуальними (як і минулого року) були питання, що відносяться до сфери житлово-комунального господарства. На другому місці – охорона здоров'я, на третьому – земельні відносини та транспортне забезпечення. Всі звернення були уважно розглянуті. Міською владою докладено зусиль до вирішення порушених у зверненнях питань.