Звернення секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва до запоріжців

24.02.2022 22:30

Шановні запоріжці!

З самого ранку ситуація у Запоріжжі контрольована та стабільна. Бачите самі: ніякої паніки на вулицях, на вокзалах або за містом. Дуже дякую вам за те, що зберігаєте спокій!

Усі ми знаходимося під надійним захистом наших військових, які роблять свою справу. Тримаємо руку на пульсі і віримо у наші збройні сили! Зараз наша підтримка та наш спокій для них дуже важливі.

У цей складний час міська влада згуртована як ніколи. В умовах воєнної агресії ми продовжуємо працювати на своїх містах задля забезпечення безперебійної життєдіяльності міста. Як і обіцяв, залишаємося на зв’язку та надаємо вам актуальну інформацію.

Отже, наразі у Запоріжжі ситуація наступна:

Указом Президента України створено Запорізьку обласну військову адміністрацію. Згідно указу голова Запорізької ОДА Олександр Старух набуває статусу начальника Запорізької обласної військової адміністрації.

Всі комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі. Немає ніяких аварій чи інших форсмажорних ситуацій. Те ж саме стосується і лікарень. Вони працюють і готові у разі потреби до прийому поранених.

Містом ширяться чутки про те, що нібито завтра на два дні відключать воду та світло. Не вірте! Це фейкова інформація, створена для того, щоб підвищити градус паніки серед населення.

Запевняю вас, і «Обленерго», і «Водоканал» - обидва підприємства працюватимуть стабільно та безперебійно. І сьогодні, і завтра, і післязавтра. Ніяких підстав для хвилювань немає.

Наразі ми розглядаємо можливість того, щоб зробити проїзд у муніципальному електротранспорті безкоштовним. Трамваї та тролейбуси працюватимуть у звичайному режимі та у повному обсязі. Але рух комунальних автобусів буде обмежено. Таким чином, ми збережемо пальне та направимо його на забезпечення інших потреб міста.

Закликаю вас не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби. Задля власної безпеки залишайтеся вдома разом з дітьми.

Підкреслюю, що саме заради вашої безпеки ми запровадили у Запоріжжі комендантську годину - з десятої вечора до шостої ранку. У цей час вам потрібно залишатися вдома і не відвідувати громадські місця. Прошу віднестися до цих обмежень із розумінням. Вони необхідні для спокою у місті. Не хвилюйтеся та не панікуйте.

Вкотре прошу вас користуватися лише офіційною інформацією, не панікувати та триматися один одного.

Разом з вами ми з гордістю пройдемо через ці нелегкі часи та випробування.

Слава Запоріжжю!

Слава Україні!