Запорізькі пологові будинки оснащують сучасним обладнанням і меблями

24.10.2017 13:45

Другий рік поспіль в обласному центрі реалізується масштабна програма по переоснащенню медичних закладів Запоріжжя.

Для переобладнання міських лікарень виділяються значні кошти з міського бюджету. Також міська влада активно співпрацює з громадськими організаціями, які надають допомогу лікувальним закладам Запоріжжя. Зокрема, з «Міським центром допомоги». Завдяки такій взаємодії новими меблями оснащені палати пологового будинку №4 і ряду інших лікарень Запоріжжя.

- Сьогоднішній захід відбувся завдяки давньому і щільному співробітництву з міським департаментом охорони здоров'я та наших друзів з асоціації «Free Ukraine» (Швейцарія). Представники асоціації - вихідці з України, люди, яким небайдужа наша доля. До медичних установ Запоріжжя передані багатофункціональні ліжка і приліжкові тумби, і інше обладнання. В цей вантаж було 27 багатофункціональних ліжок і 40 тумбочок, частина потрапила в міські установи і частина в обласні. Ми плануємо подальшу співпрацю, - розповів директор «Міського центру допомоги» Дмитро Матюхін.

Як зазначила директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова, охорона материнства та дитинства - один з основних напрямків в роботі міської влади. Тому закупівля обладнання для пологових будинків - пріоритетна стаття витрат у міській програмі модернізації лікувальних установ Запоріжжя.

- За останні два роки пологові будинки Запоріжжя були оснащені сучасним реанімаційним медобладнанням, в першу чергу для новонароджених, також ультразвуковим і рентгенологічним. На сьогодні в пологових будинках Запоріжжя функціонують два сучасних цифрових мамографи. Були придбані за бюджетні кошти три апарати УЗД експерт класу. В цьому році пологові будинки забезпечені апаратами штучного дихання для новонароджених і жінок, - зазначила директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова.

Щомісяця тільки в пологовому будинку №4 на світ з'являються близько 150-200 маленьких запоріжців. Також тут проводяться операції пацієнток. Палати оснащені необхідними меблями. Діагностування, пологи, процес лікування, виходжування новонароджених проходять із застосуванням сучасного обладнання.

Сьогодні представники міського департаменту охорони здоров'я та «Міського центру допомоги» підбили підсумки спільної роботи та обговорили перспективи подальшого співробітництва.