У Запоріжжі додаткові кошти спрямують на ремонти доріг, благоустрій вулиць та зон відпочинку

25.10.2017 17:47

В програму розвитку інфраструктури і комплексного благоустрою Запоріжжя на 2017-2019 роки внесені зміни. Даний проект рішення був винесений на розгляд і затверджений депутатами під час сьогоднішньої сесії міської ради.

Зокрема, внаслідок економії коштів та їх перерозподілу додаткове фінансування спрямовується на поточні ремонти та утримання об’єктів благоустрою: ремонт і технічне обслуговування міських фонтанів, утримання парків.

Також в рамках програми кошти спрямовуються на проекти, які планується реалізувати в наступному році. У 2017 році планується розпочати проектно-вишукувальні роботи по об'єктах: реконструкція бульвару Шевченка від вулиці Перемоги до вулиці Тбіліської; реконструкція площі Привокзальної; реконструкція площі Фестивальної.

- Це великі, значимі проекти і нам необхідно зробити велику копітку роботу. Ми починаємо вже в поточному році, щоб мати можливість починати будівництво в наступному якомога раніше. В цьому році ми зробимо проекти. На початку наступного року - експертизу, коли будемо мати більш чіткі показники, - зазначив заступник міського голови Володимир Волобуєв.

Зміни до програми торкнулися і статей, за якими фінансується утримання і ремонт доріг та розвиток інфраструктури територій.

Зокрема, виділяються кошти на проектування III-IV черги реконструкції пр. Маяковського на ділянці від вулиці Патріотичної до каскаду фонтанів «Райдуга».

Також в програмі передбачаються кошти для підготовки міста до новорічних свят. Будуть придбані новорічні гірлянди, встановлена ялинка, облаштоване святкове містечко та інше.