В Запоріжжі прийняли рішення про створення комунальної установи «Туристичний інформаційний центр»

25.10.2017 21:51

В ході сесії депутати Запорізької міської ради прийняли рішення про створення Туристичного інформаційного центру. Відкриється він на площі Маяковського, за адресою проспект Соборний, буд. 151.

На базі центру планується надання якісних послуг для туристів, які приїжджають до Запоріжжя, розповсюдження поліграфії, гідів і карт, допомога у бронюванні готелів, ресторанів, квитків на літак та поїзд. Повна інформаційна підтримка туристів, налагодження контактів з консульствами і посольствами, спільна робота з громадськістю міста та бізнесом у сфері гостинності. Підтримка і допомога в реалізації туристичних продуктів, запропонованих туристичними операторами Запоріжжя, екскурсоводами та екскурсійними бюро.

Бек-офіс туристичного інформаційного центру буде займатися чітким плануванням, управлінням і підрахунком статистичних даних, а також веденням туристичного порталу міста, розробкою нових туристичних продуктів, розробкою гідів, карт та сувенірної продукції згідно з брендінгом міста.

Також на базі Туристичного інформаційного центру буде створений перший міський HUB для проведення семінарів, зустрічей почесних делегацій, круглих столів, тренінгів. Школа гідів, школа гостинності, курси з написання грантів, співпраця в форматі «бізнес-влада-громада», розробка дизайн коду і облаштування громадських просторів – це лише частина того, що буде проходити в першому міському HUB на базі Туристичного інформаційного центру.

- Завдання туристичного центру - це узагальнення турпродукту міста, створення нового туристичного продукту, який буде користуватися попитом. Друге - це промо та маркетинг. Це важливе завдання. Тому що рекламувати туризм в Запоріжжі потрібно в інших містах і областях. Для початку треба робити ставку на внутрішній туризм. Для цього треба налагоджувати контакти з іншими турцентрами і бізнес-партнерами. Третє - це просування наших турпродуктів , як в офлайні, так і в онлайні. Наше завдання - залучити до Запоріжжя туристів. Не екскурсантів, а туристів, які будуть користуватися послугами готелів, ресторанів і т.д. Саме це дасть нам додаткові кошти в бюджет і буде працювати на розвиток міста, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.