В Запорізькому обласному театрі ім. В. Г. Магара організували штаб волонтерської допомоги

28.03.2022 17:30

Перетворення акторів у волонтерів. З початком воєнних дій в обласному музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара творчий колектив тимчасово змінив рід занять та розпочав виготовлення необхідних військовим речей. У процесі задіяні майже всі працівники закладу.

Війна сплутала всі плани творчого колективу. Вже майже місяць у художньому цеху створюють не декорації до вистав, а зовсім інше. Почалося з того, що шукали дощовики для військових, не знайшли, тож вирішили шити самі. Тепер тут плетуть маскувальні сітки та шиють джгути.

- Ми вже осягнули ширші горизонти - почали шити джгути і білизну. Ось, зараз нагальне питання, дуже просять у нас маскувальні сітки. Знаємо, що ті сітки, які ми раніше робили, вони вже на передовій допомагають нашим славетним і мужнім захисникам боронити нашу землю. Таким чином ми всі разом йдемо до перемоги, - розповіла головна художниця обласного музично-драматичного театру ім. В. Магара Віталія Білик.

Якщо з початку для виготовлення сіток використовували рибальські снасті, то зараз їх плетуть самі. Інформацію про те, як це робити – знайшли в Інтернеті та навчили один одного. Над виконанням військового замовлення у театрі працюють щодня. У кожного ,кажуть, є свій фронт робіт. Лише джгутів за день виготовляють близько тисячі.

- Колектив театру працює настільки злагоджено, що сьогодні ми опанували нові професії. Поруч із творчими працівниками і працівниками виробничих цехів налагоджено виробництво балаклав, і багатьох предметів, які необхідні нашим воїнам. Ми дуже тісно співпрацюємо з волонтерами і представниками військовослужбовців, - зазначила заступниця директора обласного музично-драматичного театру ім. В. Магара Лариса Сізінцова.

В театрі впевнені: все, що вони зараз зроблять, стане у нагоді захисникам. Поки триває пошиття, із нетерпінням чекають на повернення до мирного життя і нових театральних сезонів.