У Запоріжжі добігає кінця опалювальний сезон

31.03.2022 15:15

У четвер, 31 березня, у Запоріжжі завершується опалювальний сезон. Відповідне рішення ухвалене згідно з загальнодержавними нормами та з урахуванням погодних умов.

Нагадаємо, згідно з нормативом опалювальний сезон фініншує, коли протягом трьох діб середньодобова температура за вікном становить більше 8 градусів тепла. Так, зважаючи на це концерну «Міські теплові мережі» та іншим теплопостачальним організаціям було доручено виконати відключення тепла.

Керуючі компанії, ОСББ, ЖБК, інші управителі, власники та співвласники багатоквартирних житлових будинків, будівель повинні відключити внутрішньобудинкові системи опалення.

- Вже з 00:00 годин кілька котелень, які працюють з 4-трубною системою опалення, зупинили своє обладнання для постачання теплоносія. Це котельні Товариська, Цитрусова, Адмірала Ушакова та інші. Наразі вони розпалили своє котельне обладнання для подачі теплоносія з метою підігріву води. Ще низка котелень з 2-трубною системою теплопостачання поступово знижуватимуть своє навантаження в залежності від того, наскільки оперативно керуючі компанії відключатимуть опалення у житлових будинках. Це котельні Нахімова, Святого Миколая, Парамонова, також на правому березі – котельні Дніпровське шосе і Щаслива, - розповіла в. о. директора з виробництва концерну «Міські теплові мережі» Олена Петракова.

У багатоквартирних будинках, будівлях, які працюють на двотрубній системі опалення, з урахуванням особливостей роботи під час воєнного стану відключення тепла проводитиметься до 4 квітня. Після цього котельні будуть переведені у режим подачі гарячої води до осель споживачів.

Зазначимо, санкції – штрафи та відключення - за несплату комунальних платежів не застосовуватимуться у зв’язку з запровадженням в Україні воєнного стану. Однак представники концерну закликають споживачів сплачувати вчасно, адже це велика підтримка підприємства у надскладних умовах і можливість планування робіт з відновлення мереж у міжопалювальний період. Крім того, у населення накопичився чималий борг перед концерном, сума котрого станом на 30 березня цього року сягнула 1 млрд 438 млн грн.

- Концерн розуміє ситуацію, яка склалася зараз. Однак ми закликаємо всіх споживачів за можливості сплачувати за отримані комунальні послуги. Нам важливий кожен платіж, тому що це основа для майбутнього опалювального періоду. Це основа платежів за гарячу воду, яку ми зараз будемо подавати. Тому будь ласка, ми вас дуже просимо, знайдіть можливість і сплатіть за отримані комунальні послуги частково, або у повному обсязі, ми будемо вдячні за будь-які платежі, - додала Олена Петракова.