Запорізькі бібліотеки відновлюють роботу

06.04.2022 17:00

Бібліотеки м. Запоріжжя чекають на своїх читачів. Нині в місті працюючих закладів 7, на черзі ще кілька. Там, як і завжди, готові не лише задовольнити найвибагливіші читацькі смаки, а й планують проведення різноманітних заходів, наприклад майстер-класів.

Нині серед читачів особливим попитом користуються зокрема книги з психології, а також сучасна українська література, детективи та фентезі. Все це та багато іншого можна знайти на полицях запорізьких читалень. Бібліотекарі наголошують, читацькі смаки, які були до війни і зараз - не змінилися. Кажуть, готові не лише їх задовольняти, а й планують проведення різноманітних заходів.

- Книга завжди була, є і буде не тільки джерелом інформації, а й рівноваги, спокою, мудрості, надії та натхнення. В цей складний час багато наших містян потребують психологічної підтримки, тому ми запланували з наступного тижня організувати низку зустрічей з психологами - як для дорослої аудиторії так і для діток, родин переселенців. Також наші працівники пропонують дитячій аудиторії серію майстер-класів, які мають психотерапевтичний ефект, - роповіла директорка міської публічної бібліотечної системи Запоріжжя Ірина Лень.

До війни бібліотеку щодень відвідували близько 50-60 читачів. Зараз цифра зменшилася вп'ятеро. На це вплинуло те, що, зважаючи на ситуацію, чимало запоріжців виїхали за межі області та України. Якщо вони не встигли здати книгу, яку взяли раніше, зможуть зробити це пізніше. Бібліотекарі подовжать термін перебування видання на руках. Читальні поки працюють до 15:00. Неділя та понеділок — вихідні.