Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

07.04.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Сьогодні ми підписали Меморандум про співпрацю міської ради з запорізькими волонтерами. У документі ми врахували аспекти, які в подальшому дозволять нам діяти злагоджено та досягати ефективних результатів. Взагалі хочу ще раз подякувати нашим волонтерам за усе, що вони роблять. За те, що не шкодують ні сил, ні часу, ні ресурсів. За те, що ризикують життям і регулярно їздять на передову. Дійсно неймовірні люди, добрі серцем та сильні духом. Сподіваюся, що наша співпраця принесе чимало користі та дасть гарні результати.

Тепер хочу підняти ще одне запитання, яке багатьох з вас хвилює. Останнім часом ви зверталися до мене з проханням розібратися з інформацією про те, що у магазинах «АТБ» нібито торгують гуманітарною допомогою, яка надійшла з Польщі. Ми надіслали керівництву мережі відповідний запит і вже отримали відповідь. Нам повідомили, що на полицях магазинів «АТБ» у Запоріжжі дійсно з’явилися консерви «Туристичні», вироблені у Польщі. Однак вони не є гуманітарною допомогою. Ці консерви було абсолютно законно придбано компанією на підставі укладених договорів для безперебійного забезпечення населення продуктами в умовах воєнного часу. Справа в тому, що під час війни, коли неможливо оперативно закупити продукцію в упаковці з написами українською мовою, торгівельні мережі мають право продавати продукти в упаковках, на яких інформація викладена іншою мовою. Це повністю відповідає чинному законодавству. Тож причин для хвилювання зараз немає.

І ще один важливий момент. Нагадую вам про те, що у ці вихідні довгої комендантської години у місті не буде. І у суботу, і у неділю, комендантська година, як і завжди, починатиметься о дев’ятій вечора та триватиме до п’ятої ранку. При цьому військове керівництво області ввело обмеження на відвідування лісопаркових зон, лісосмуг, парків, скверів та річкових прибережних зон. Таке рішення було прийняте Запорізькою обласною військовою адміністрацією для того, щоб ви могли спокійно сходити до магазинів, аптек чи закладів сфери обслуговування, закрити свої потреби і повернутися додому. Так і вам буде зручніше, і малий та середній бізнес зможе заробити додаткову копійку. Але ще раз звертаю вашу увагу на ключові слова «повернутися додому», а не піти розважатися в парк. Так, ми розуміємо, що на вулиці весна і усім нам хочеться якомога більше гуляти та дихати свіжим повітрям. Але зараз не на часі. Ви ж самі бачите, що ситуація напружена, що почастішали сигнали тривоги, ви самі чули вибухи і учора ввечері, і сьогодні вранці. Тому зараз дуже важливо перебувати не у парках і скверах, а якомога ближче до укриттів. Поставтеся, будь ласка, до цього з розумінням. Природою будемо насолоджуватися вже після війни. А зараз бережіть себе! Життя кожного з вас – це найвища цінність!

Ми з вами обов’язково переможемо і все буде Україна!