Запорізький військовий госпіталь незабаром прикрасить патріотичний мурал

14.04.2022 12:15

Щоб підняти настрій українських захисників та військових медиків, художники-волонтери вирішили намалювати на стінах військового шпиталю мурал. За допомогою проєктора перевели контури малюнка на стіну та почали їх розфарбовувати.

Прикрашатимуть біле полотно мапою України з визначеними контурами кожної області. Щойно карту розфарбують, до роботи підключаться українські захисники. Кожен охочий зможе залишити побажання на місці області, звідки він родом.

- Наш обов’язок як художників - створювати красу. Споглядаючи щодня щось красиве, людина триматиме гарний настрій і буде скоріше одужувати. Коли люди будуть бачити на цій стіні соняшник, заряджатимуться позитивом, тому що саме соняшник символізує нашу Україну, а жовтий колір - життєву енергію, а ще вітамін С, - розповіла художниця-муралістка Катерина Терлицька.

На сусідніх стінах зобразять герб та соняшник. Під ними – мотиваційні гасла з відомих пісень українських гуртів. Втілювати творчий проєкт у життя розпочали кілька днів тому. Разом із дизайнерами розробили авторські ескізи. Нині ж переносять малюнок на стіну. Розфарбовують мурал спеціальними водоемульсійними фарбами на акриловій основі, які не вигорають та довго тримають колір.

Художники планують у майбутньому намалювати мурал на фасаді госпіталю. Проте зараз доречніше було його прикрасити всередині.

До кінця тижня митці обіцяють закінчити роботу над муралом. Запевняють, що їхня творчість – то посильний внесок у перемогу.