Щодо ситуації у Запоріжжі та області

19.04.2022 12:05

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Розпочну з повідомлення про те, що станом на учорашній ранок закрито рух між Бердянськом та Запоріжжям. У Василівському напрямку дощі дуже розмили об'їзну дорогу. В Оріхівському напрямку рух зупинено через активні бойові дії. За інформацією від військових, на цій дорозі вже зібралося близько трьохсот машин, які не можуть їхати далі.

Також хочу нагадати вам, що окупанти готують провокації на Великдень. За попередньою інформацією, вони планують обстріляти храми Запорізької області.

Поширюйте цю інформацію серед своїх родичів та друзів. Бережіть себе та близьких.

Тепер про новини з фронту. Підрозділи окупаційних військ продовжують зосереджуватися у визначених районах нашої області. Йдуть бої у Пологівському районі. Окупанти планують покращити своє тактичне положення і тому намагаються вести наступальні дії на напрямку Покровське - Гуляйполе. Вони хочуть загарбати Запорізький край, але наші відважні воїни не збираються віддавати свій дім і героїчно борються за рідну землю.

Що стосується безпосередньо Запоріжжя, то зазначу, що підрозділи тактичної групи продовжують готувати місто до оборони, патрулюють блокпости та охороняють важливі об’єкти. Патрульна поліція міста та поліція охорони продовжують стежити за громадським порядком. За час комендантської години вони затримали та доставили до підрозділів поліції 20 осіб. З них 17 чоловіків та 3 жінки. Дев'ятьох чоловіків передано до територіального центру комплектації та соціальної підтримки. Їм вручено повістки. Всіх затриманих перевірили співробітники СБУ.

Дякую нашим правоохоронцям та нашим воїнам за гарну роботу. Усі разом ми стоїмо на варті миру та працюємо для перемоги.

Слава Україні!

Героям слава!