У Запоріжжі проходить футбольний аукціон на підтримку української армії

27.04.2022 17:55

У якості благодійних лотів - футболки випускників ДЮСШ «Металург» та видатних українських футболістів. Загалом на аукціоні представлено 11 тематичних речей.

Ініціаторами благодійного аукціону став тренерський штаб ДЮСШ «Металург». Розпочався захід у п’ятницю, 22 квітня, та триватиме тиждень. Стартова ціна кожної футболки – одна тисяча гривень. І, за словами ініціаторів, на сьогодні покупці пропонують чималі суми за деякі лоти.

-Наразі найдорожчий лот – це футболка Андрія Ярмоленка. За неї запропонували 2 100 грн, але аукціон ще триває. Я вважаю, що такі заходи необхідні зараз, аби допомогти нашим Збройним Силам, нашим хлопцям, які боронять нашу країну, - розповів тренер ДЮСШ «Металург Запоріжжя» Олександр Шевченко.

Кожна футболка на аукціоні має свою історію. Одна з них належала Андрію Ярмоленко з київського «Динамо». У 2015 році його команда зіграла внічию із запорізьким «Металургом». Після цього матчу автор вирішального голу, вихованець нашої ДЮСШ Олександр Каплієнко, обмінявся із Андрієм Ярмоленком футболками. Тепер одна із них допоможе зібрати кошти для ЗСУ.

Ще одну футболку для аукціону залишив гравець українського «Маріуполя» Іван Мамросенко. У ній він дебютував на виїзному поєдинку Прем’єр-Ліги проти донецького «Шахтаря». Через війну Івану та його знайомим довелося залишити Маріуполь.

-Зараз поки нема вже такої футбольної команди, адже і самого міста як такого немає вже...Тому зараз все у телефонному режимі. І як воно буде далі- доки ще ніхто не знає. Головне, що зараз всі працюють для того, щоб ця війна закінчилася якомога скоріше, - сказав гравець ФК «Маріуполь» Іван Мамросенко.

Долучитися до аукціону можна на офіційній сторінці ДЮСШ «Металург» в Інстаграм. Акція завершиться у п’ятницю, 29 квітня, о 12:00. Всі виручені кошти передадуть на потреби Збройних Сил України.