Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

19.05.2022 11:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Російські пропагандисти продовжують вести інформаційну війну. Учора на сепаратистських ресурсах з’явилася інформація про те, що 11 травня на Хортицю прилетіло дві ворожі ракети, які начебто повинні були влучити в неіснуючу базу іноземних військових. Більше того, колаборанти заявили, що після «прильоту» з острова виїхали 12 автомобілів швидкої допомоги, а рух островом був перекритий. Насправді, ми з вами пам’ятаємо, що другий обстріл Хортиці стався 12 травня. Він був здійснений по заповідній території, на якій немає жодної будівлі, тому внаслідок того обстрілу жодна людина не постраждала. Тож ще раз прошу вас бути уважними, не довіряти хворій фантазії зрадників і перевіряти усю інформацію, яку ви споживаєте.

Тепер щодо подій на фронті. У Запорізькій області йдуть бої за основні напрямки та навколо них. Місцями відбуваються взаємні вклинення і перемішування сил. Велика увага приділяється роботі артилерії. Також відомо, що окупанти продовжують створювати додаткові вогневі позиції та захисні споруди у прикордонних районах нашої області.

У свою чергу Сили оборони Запорізького краю продовжують злагоджено працювати і завдавати ворогу втрат. Протягом минулої доби наші воїни знищили 20 одиниць особового складу окупантів та ще 41 одиницю поранили. Окрім того було ліквідовано 3 бойові броньовані машини, 2 одиниці автомобільної техніки та 1 безпілотник.

Дякуємо нашим захисникам та захисницям за гарну та точну роботу. Та за те, що завдяки їм, ми з вами знову зустрічаємо новий день. День, який є важливим для кожного українця. Адже сьогодні, у третій четвер травня, ми традиційно відзначаємо День вишиванки.

Вишиванка вже давно стала для нас чимось набагато більшим, ніж просто одяг. Це наша традиція, наша спадщина, наш оберіг, наш унікальний код, наша святиня. Це те, що об’єднує усіх українців. Це те, що завжди нагадує нам про велич, міць та красу нашої нації. Нації, яку ніхто ніколи не здолає.

Переможемо і все буде Україна!