У наймолодшому пологовому будинку міста за чверть століття народилось понад 75 тисяч дітей

10.11.2017 12:40

Пологовий будинок №3, який розташований в Шевченківському районі, відзначає свій 25-річний ювілей. На сьогодні це одна з провідних родопомічних установ охорони здоров'я міста. Пологовий будинок має звання ЮНІСЕФ «Лікарня доброзичлива до дитини». За 25 років існування в пологовому будинку проведено більш 75 тисяч пологів.

Сьогодні ювілей наймолодшого запорізького пологового будинку відзначав колектив і запрошені гості. Привітати медиків прийшли заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, представники депутатського корпусу, медпрацівники.

- Пологовий будинок - одна з найважливіших установ в сфері охорони здоров'я. Тут народжуються нові мешканці нашого міста. Охорона материнства і дитинства - пріоритет номер один для міської влади. За дорученням міського голови Володимира Буряка та за підтримки депутатського корпусу міські пологові відділення за півтора року поповнилися новітньою апаратурою, яка дозволяє проводити якісне діагностування і рятувати життя самим маленьким пацієнтам. Сьогодні, в день народження пологового будинку, в першу чергу хочеться висловити подяку і привітати колектив - це професіонали найвищого рівня. Завдяки медичному персоналу установа стала однією з кращих в місті, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови вручив грамоти колективу  і кращим співробітникам пологового будинку.

Нагадаємо, з 2016 року в Запоріжжі діє програма оновлення матеріально-технічної бази лікувальних установ міста. За півтора року роботи програми з коштів міського бюджету для пологового будинку № 3 були придбані сучасний апарат УЗД, 4 кольпоскопи, 10 фетальних моніторів матері і дитини, два з яких - експертного класу, 2 інкубатора для новонароджених, 8 систем інтенсивної терапії, апарат штучного дихання і 5 апаратів штучної вентиляції легенів. За підтримки депутатського корпусу був обладнаний сучасний діагностичний кабінет з новітнім рентгенапаратом.