У Запоріжжі фахівці обмінялися досвідом лікування травм на війні

25.05.2022 18:30

Днями в обласному центрі індійський професор Кумар Сантош провів семінар-лекцію на тему «Лікування травм, отриманих внаслідок бойових дій» для спеціалістів одного з відділень запорізької Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Протягом останніх п'ятнадцяти років професор Сантош працює в зонах бойових дій, зокрема в Сирії, Іраку, Афганістані. До Запоріжжя він приїхав поділитися знаннями та досвідом роботи з травмами, які отримують мирні люди та військові.

- Сюди буде приїжджати велика кількість експертів ділитися своїм досвідом заради того, щоб краще подолати наслідки військових конфліктів. Також ми допомагаємо медикаментами та потрібним обладнанням. Для нас дуже важливо поділитися своїм досвідом і перейняти інший. Ми раді співпрацювати зі всіма в Запоріжжі, - розповів професор у галузі ортопедії та невідкладної медицини Кумар Сантош (Індія).

Як розповіла в.о. начальника адміністрації з питань охорони здоров’я Запорізької міської ради Олена Литвиненко, громадська організація “Projekt Hopе” надає благодійну клініко-діагностичну допомогу населенню міста та вимушеним переселенцям, зокрема ЦПМСД № 6, у вигляді наборів для клініки, ургентних та планових медичних втручань, транспортного забезпечення. Також протягом наступних двох тижнів заплановане проведення ще кількох тренінгів від фахівців з різних куточків світу.

- Такі тренінги, які проводяться в нашій лікарні, дуже важливі та своєчасні під час напливу пацієнтів, що постраждали внаслідок бойових дій. Ми плануємо обмінюватися досвідом з фахівцями з Індії, Великої Британії, Німеччини та інших країн світу, щоб наша допомога була максимально якісною, - відзначив директор КНП “Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги” Дмитро Івченко.