У Запоріжжі для дітей переселенців влаштували незвичайний майстер-клас

04.07.2022 18:05

З нагоди Міжнародного дня без поліетилену у Запоріжжі для дітей-переселенців влаштували цікавий захід – майстер-клас з розпису екосумок. Зустріч організували співробітники Запорізького міського Палацу дитячої та юнацької творчості.

Для дітей підготували близько 20 сумок різного кольору з патріотичними малюнками. Усі вони виготовлені з ековолокна. Малеча обирала торбинку до вподоби та розмальовувала акриловими фарбами. Організатори заходу впевнені, що саме творчість найкраще допомагає дітям розслабитись.

- Ось я з березня працювала з дітками в "Козак -палаці", і тут творчість допомагає дуже. Діти приходили місяць, ще місяць і в нас була вже своєрідна група діток-переселенців, які з нами працювали. В них жага до творчості, бажання почуватися в спокої і реалізовуватися через творчість, - розповіла керівниця гуртка декоративно-вжиткового мистецтва Запорізького міського Палацу дитячої та юнацької творчості Ганна Шугай.

Екологічний захід такого спрямування влаштовують вже вчетверте. Раніше у ньому брали участь лише вихованці закладу, нинішнього року вирішили долучити дітей-переселенців.

- Це вже другий гуртожиток сьогодні, ми проводимо другу ігрову програму і майстер-класи для цих діточок. Ну, по-перше, щоб вони емоційно відпочили, по-друге, ми розповідаємо про цю екологічну акцію , і по-третє, ми хочемо, щоб з вересня ці діти прийшли до нас, займалися в наших гуртках, мали таку постійну емоційну програму, - зазначила директорка Запорізького міського Палацу дитячої та юнацької творчості Людмила Маринюк.

Працівники палацу кажуть, відтепер такі заходи у гуртожитку будуть відбуватись щочетверга.