У Запоріжжі комунальне майно реалізовуватимуть через систему електронних торгів «СЕТАМ»

20.11.2017 15:57

Сьогодні, 20 листопада, між виконавчим комітетом Запорізької міської ради і державним підприємством «СЕТАМ», яке проводить електронні торги, був підписаний Меморандум про співробітництво та партнерство.

Документ передбачає реалізацію майна комунальної форми власності через систему електронних торгів «СЕТАМ». Меморандум про співпрацю підписали перший заступник міського голови Сергій Мішок та генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Як розповів Віктор Вишньов, державне підприємство «СЕТАМ» з 2015 року займається проведенням онлайн-аукціонів з продажу арештованого майна. На сьогодні компанія також пропонує міським радам продавати комунальне майно через електронну платформу.

- Завдяки такій співпраці органи місцевого самоврядування отримують можливість отримати ринкову вартість за активи, які знаходяться на балансі комунальних підприємств, і в подальшому використовувати отримані кошти на благо громади. Аналогічні програми вже діють в інших містах України, - розповів Віктор Вишньов.

Сергій Мішок зазначив, що мешканці Запоріжжя дійсно зацікавлені в тому, щоб майно комунальних підприємств, яке вийшло з ладу, було реалізовано за найвищою вартістю і в найкоротші терміни, оскільки це дозволить ефективніше використовувати бюджетні кошти.

- Органи місцевого самоврядування зацікавлені в тому, щоб продаж комунального майна відбувалася прозоро. Сподіваюся, що співпраця з держпідприємством «СЕТАМ» буде продуктивною з перших днів, а наші комунальні підприємства реалізовуватимуть своє майно на конкурсній основі по всій Україні, - підкреслив Сергій Мішок.

Крім Запорізької міської ради Меморандум про співпрацю з компанією «СЕТАМ» вже підписали Черкаська, Херсонська, Хмельницька обласні ради, Луганська, Хмельницька, Херсонська, Дніпропетровська, Закарпатська облдержадміністрації, Хмельницька і Миколаївська міські ради.

 

ДП «СЕТАМ»  - державне підприємство, створене Міністерством юстиції України для сприяння реалізації державної політики в сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.