Міську дитячу стоматологію обладнали десятьма новими сучасними установками

22.11.2017 13:30

Запорізька дитяча міська стоматологія отримала нове обладнання - 10 сучасних стоматологічних установок придбали за кошти міського бюджету. Тепер процес лікування зубів у дітей значно скоротився і став більш якісним.

Дитяча міська стоматологічна поліклініка працює в Запоріжжі з 1985 року. Лікувальний заклад обслуговує близько 43 тис. дітей - це жителі Вознесенівського, Хортицького і частини Дніпровського району. Стоматологічне обладнання, яким до цього користувалися лікарі, закуповувалося ще до відкриття поліклініки, і вже морально і технічно застаріло.

Знайомлячись з роботою нових установок, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, зазначив, що міські стоматології виходять на новий рівень обслуговування та надання медичних послуг.

- Цього року у міській програмі оновлення матеріально-технічної бази лікувальних установ передбачені кошти на заміну застарілого обладнання в міських стоматологічних клініках. Акцент зроблений на дитячу стоматологію. Тут завжди великий потік маленьких пацієнтів - близько 5 тис. звернень щомісяця. Старе обладнання, придбане більше 30 років тому, не відповідає сучасним нормам надання стоматологічної допомоги. Закуплені установки дозволяють скоротити процес лікування, роблять його більш комфортним, і найголовніше - дітям не так страшно. Адже нові машини працюють практично безшумно, - розповів Анатолій Пустоваров.

Придбані стоматологічні установки обладнані всіма необхідними швидкісними режимами для лікування зубів, мають слиновідсмоктувачі, пилососи, пристрої для зрошення операційного поля, сучасне освітлення робочого місця і зручні крісла. Це створює більш комфортні умови і для лікаря, і для пацієнта. Загальна вартість закупленого обладнання - 1,3 млн. грн.


Варто відзначити, що в 2016 році для міських стоматологічних поліклінік № 3,7, дитячої стоматології з коштів міського бюджету придбали 4 дентальних рентгенаппарата. У 2017 році для міських стоматологий придбали 25 стоматологічних установок, паровий стерилізатор, 6 телевізорів на загальну суму 3,5 млн. грн.