Щодо реорганізації міської лікарні №10

27.08.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

У продовження теми оптимізації медичної галузі сьогодні розповім вам про реорганізацію міської лікарні №10 шляхом її юридичного приєднання до міської лікарні №6.

Головна мета цієї оптимізації – це знову ж таки покращення якості надання медичних послуг та усунення дублюючих функцій в медичних закладах, які розташовані майже поруч – в межах однієї автобусної зупинки. Зазначу, що статус юридичної особи залишається за шостою лікарнею і підрозділи десятої лікарні будуть структурними підрозділами шостої, за винятком тих структур, які виконують дублюючі функції. При цьому у приміщенні десятої лікарні залишаться ревматологічне відділення та міський діалізний центр, потужності якого буде ще більше посилено.

Чому оптимізується саме десята лікарня, а не шоста? Поясню. Шоста лікарня має перед десятою ряд переваг. Вона є багатопрофільною, має новітнє діагностичне і лікувальне обладнання та цілодобово надає на одній території цілий спектр різних спеціалізованих послуг для пацієнтів всіх категорій. До того ж у її відділеннях проведено капітальні ремонти. Важливо також і те, що більш досконала матеріально-технічна база шостої лікарні дозволяє створити там потужний міський центр діагностики, лікування гострих порушень мозкового кровообігу та нейрореабілітації. Враховуючи статистику відповідних захворювань, цей напрямок зараз є доволі перспективним.

У свою чергу десята лікарня недостатньо оснащена високотехнологічним обладнанням, а її приміщення та комунікації потребують ремонту. Також там немає достатніх умов для пацієнтів з обмеженими можливостями (зокрема відсутній ліфт), а відділення інтенсивної терапії не відповідає сучасним вимогам – як мінімум там відсутнє централізоване киснезабезпечення.

Окрім того, лікарня №6 має договір з Національною службою здоров'я на 9 пакетів медичних послуг, а лікарня №10 – на шість пакетів, і більшість з цих послуг дублюється.

Тож об’єднавши дві лікарні, ми створимо умови для того, щоб мешканці міста могли отримувати якісні медичні послуги у потужному сучасному лікарняному комплексі, а також матимемо можливість провести скорочення адміністративно-управлінського персоналу та запропонувати середньому та молодшому медичному персоналу нові робочі місця. Ніхто з практикуючих лікарів та медсестер без роботи не залишиться.

Ще раз хочу підкреслити, що через те, що ці два медичні заклади розташовані дуже близько, пацієнти взагалі не відчують ніяких незручностей. Особливо з огляду на те, що, як я вже зазначав, у приміщенні десятої лікарні залишаться ревматологічне відділення та міський діалізний центр.

Усі люди обов’язково отримуватимуть у лікарнях Запоріжжя якісну медичну допомогу.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі!