У Запоріжжі обговорили питання реалізації нового закону «Про освіту»

01.12.2017 16:41

28 вересня набув чинності новий закон «Про освіту». Зміни в навчальному процесі та механізм впровадження основних базових позиції цього закону обговорювали сьогодні керівники навчальних закладів Запоріжжя.

Сьогодні, 1 грудня, директори запорізьких навчальних закладів зібралися на нараду в актовому залі школи № 71, щоб обговорити фактичну реалізацію закону «Про освіту».

Виступаючи перед присутніми, директор департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк зазначила, що прийнятий закон є базовим для підтримки і впровадження в системі освіти. Однак для його впровадження і застосування на практиці потрібен час. Зокрема, для розробки і затвердження цілого ряду підзаконних актів.

- Сьогодні ми проводимо нараду для керівників навчальних закладів Запоріжжя, для того, щоб обговорити концептуальні засади, опрацювати механізми впровадження базових принципів нормативного акту, визначити першочергові кроки. Ми також обговоримо питання, які виникають у педагогів, для того щоб врегулювати їх в робочому порядку. Крім того, нам необхідно визначити пріоритетні напрямки нового закону, які є першочерговими для Запоріжжя, - розповіла Юлія Погребняк.

Основні нововведення, які передбачає закон «Про освіту» - це нові типи навчальних закладів загальної середньої освіти (концепція «Нова українська школа»), максимальна автономна позиція шкіл, прозорість у взаємодії з батьківською громадськістю.

Очікувані результати прийняття закону - формування системи освіти нового покоління, яка створює умови для отримання освіти всіх категорій громадян, можливість всебічного розвитку, підвищення інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу особистості і суспільства в цілому.