Запоріжжя продовжує готуватися до виникнення надзвичайних ситуацій у період опалювального сезону

07.09.2022 13:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Створення мережі централізованих пунктів обігріву – таке питання розглянули на черговій нараді у міськвиконкомі.

Ми продовжуємо готуватися до виникнення надзвичайних ситуацій у період опалювального сезону, які можуть призвести до відключення тепла та електропостачання у місті або в його окремих районах.

На учорашній нараді обговорили створення мережі централізованих пунктів обігріву. Визначилися з тим, що кожен район буде розподілено на сектори і в цих секторах буде визначено перелік будівель, які можуть бути використані як центри обігріву. За підсумками наради дав доручення створити інтерактивну карту, на яку усі ці будівлі буде нанесено.

Наступним етапом буде забезпечення пунктів обігріву альтернативними джерелами опалення - мобільними котельнями, вугільними котельнями, автономними генераторами та обігрівачами для підключення до них або ж буржуйками. Чим саме з усього перерахованого буде обладнано кожен з пунктів, ми визначимося після створення карти.

При цьому звертаю вашу увагу на те, що наші комунальники вже завершують готувати теплове господарство міста до опалювального сезону. Приведення до ладу котелень, теплових мереж та центральних теплових пунктів на фінальному етапі.

Сподіваємося, що до крайніх заходів нам вдаватися не доведеться, але в країні йде війна і тому наше місто повинно перестраховуватися та бути готовим до різних варіантів розвитку ситуації.