Щодо екологічної ситуації у Запоріжжі

12.09.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Складна екологічна ситуація в нашому місті існує вже десятки років. І протягом усіх цих років представники міської влади постійно робили вигляд, що цієї проблеми не існує – питання просто замовчували та ніяк по-справжньому не вирішували.

Але зараз вже ніхто не буде мовчати і ніхто не буде закривати очі. Над вирішенням ситуації з забрудненням повітря ми працюємо вже два місяці. Зокрема ми розробили спеціальний алгоритм, за яким опрацьовуються усі ваші заяви про забруднювачів атмосфери.

Минулого тижня до міськради надійшло звернення від громадської організації про самовільно збудовану котельню на проспекті Маяковського, 11. Згідно з нашим алгоритмом екологи та юристи міськради виїхали за вказаною адресою і зафіксували факти незаконної діяльності, яка призводить до забруднення повітря. Після проведеної перевірки ми одразу звернулися до обласної прокуратури з інформацією про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого двісті сорок першою статтею Кримінального Кодексу України. Чекаємо реакції правоохоронців та подивимося, як будуть виправдовуватися оті горе-бізнесмени та депутати і активісти, які їх прикривають.

Взагалі такі нелегальні так звані котельні, в яких спалюються заборонені речовини, розкидані по усіх районах нашого міста. Тому нам дуже потрібен зворотній зв’язок про їхню діяльність та їхні адреси. Якщо маєте таку інформацію, то надавайте її нам. Але не в коментарях. Тому що від того, що ви пишете під постами, ситуація ніяк не зміниться. Щоб діяти, нам потрібна конкретна інформація. Тому надсилайте ваші звернення виключно поштою на адресу виконкому проспект Соборний, 206, або на електронну скриньку для звернень громадян zvern@zp.gov.ua. Тільки так і тільки всі разом ми зможемо здолати цю проблему.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми переможемо.

Тихої усім ночі.