Міська влада посилює контроль за видаленням у Запоріжжі аварійних дерев

21.09.2022 15:10

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Напередодні складного опалювального сезону особливої актуальності набувають альтернативні джерела опалення: генератори, вугілля, дрова. І, на жаль, зараз знаходяться особи, які намагаються незаконно на цьому нажитися.

Останнім часом містом почала ширитися інформація про те, що у Запоріжжі під виглядом знесення аварійних зелених насаджень проводиться незаконна вирубка здорових дерев. Скликав з цього питання нараду за участю представників міської влади, правоохоронців та Державної екоінспекції.

Одразу хочу сказати, що видалення аварійних дерев у Запоріжжі здійснюється у відповідності з вимогами Постанови Кабміну і лише за наявності акту, складеного міською комісією в рамках чинного законодавства. Але ми не виключаємо, що серед приватних підрядників, яких балансоутримувачі залучають до видалення дерев, є недобросовісні фірми, які з метою власної наживи замість аварійних дерев, вказаних в акті, зносять здорові. 

Для того, щоб проконтролювати підрядників, ми, разом з учасниками наради, розробили алгоритм спільних дій. Він передбачає обов?язкову присутність балансоутримувача на місці знесення дерев. Це дозволить прослідкувати за тим, щоб підрядники спилювали саме аварійні дерева, передбачені актом, а не здорові зелені насадження.

Дякую мешканцям Запоріжжя, які звернули увагу на цю проблему, за вашу нейбайдужість та за зворотній зв?язок. А тим, хто намагається розхитувати цю ситуацію в своїх політичних інтересах, скажу лише одне – незважаючи на ваші дії, ми і далі будемо виконувати свою роботу та працювати в інтересах містян.

Разом обов?язково переможемо! З актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках 

у Facebook (https://www.facebook.com/anatoliikurtiev) та Instagram (http://instagram.com/anatolii_kurtiev).