Щодо ситуації у місті і на Запорізькому напрямку фронту

22.09.2022 11:20

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Сьогодні вранці Запоріжжя знову зазнало ворожої атаки. Рашистські нелюди випустили ракети по інфраструктурних об’єктах міста. В результаті обстрілів руйнувань зазнали і житлові будинки. Зараз відповідні служби працюють над тим, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки прильотів. На превеликий жаль, одна людина загинула. Висловлюю глибокі співчуття рідним та близьких. Ще п’ятеро людей поранено. Бажаю їм швидкого одужання. 

Також хочу нагадати про те, що власники пошкоджених осель можуть  отримати компенсацію від держави. Для цього створено спеціальний Е-кабінет, доступ до якого мають представники кожної районної адміністрації міста та міського департаменту ЖКГ. У випадку прильотів представники адміністрацій та департаменту виїжджають на місце події, обстежують усі руйнування, а потім вносять дані до Е-кабінету. Окрім того, власник зруйнованого житла може звернутися на 15-80. Залишена ним інформація також буде передана відповідальним особам, які у свою чергу внесуть дані в Е-кабінет.

Тепер декілька слів про новини з лінії фронту на Запорізькому напрямку. Окупанти продовжують концентруватись на утриманні захоплених територій та систематично обстрілюють позиції наших військових, застосовуючи танки, міномети та артилерію різних калібрів. Зокрема, минулої доби обстріли було зафіксовано на Гуляйпільщині.

Окрім того, путінські терористи учора знову зруйнували мирні будинки в населених пунктах Пологівського, Василівського та Запорізького районів. Усього правоохоронці отримали 53 повідомлення про руйнування цивільних об’єктів.

Путінські покидьки обов`язково заплатять за усі звірства, які вони влаштували на нашій землі. Зло буде покаране!

А нас, запоріжців, не залякати та не зламати. Ми віримо в наші Збройні Сили і в українську Перемогу.

Слава Україні!

Героям слава!