Після перерви в Запоріжжі відкрилась нова виставка просто неба

07.11.2022 16:40

Сьогодні, 7 листопада, в Запоріжжі відкрилась виставка одеського художника Антона Логова у рамках формату "Плакати воєнного часу". Місця експозиції вже традиційні: фасад Туристичного інформаційного центру, конструкція на площі Маяковського та рекламні куби по місту.

Після місячної перерви в Запоріжжі відновила роботу вулична експозиція плакатів воєнного часу. Ця серія вже стала восьмою у цій тематиці.

Так, 53 графічних роботи художника Антона Логова від сьоднішнього дня і до 27 листопада можна побачити на виставкових стендах по всьому місту.

Антон Логов — відомий український художник, який з 2008 року бере активну участь у виставках в Україні та за кордоном. Його роботи показані у Лондоні, Вільнюсі, Тбілісі, Києві, Одесі, Дніпрі. Працює з живописом, графікою, скульптурою, відеоартом та інсталяцією.

Серед робіт митця, обраних для експозиції в Запоріжжі, є три графічні роботи, присвячені нашому місту та області. Художник відобразив атомну загрозу через терористичні провокації рф на АЕС в Енергодарі, окуповане Азовське море та козаків у центрі Запоріжжя.

Сам художник на відкриття виставки не приїхав, але прокоментував цю подію:

- Всі ці мої роботи є певним виходом енергії, це є мій меседж світу. Зараз відбувається історична боротьба за мою землю та майбутнє. Вирішальною може бути кожна хвилина. Не можна нічого проґавити. Зараз війна вже в наших ДНК, тому є бажання гідно нести пам’ять про ці події, працювати і створювати нові сенси, - розповідає Антон Логов.

В Туристичному інформаційному центрі зазначають – за можливості продовжуватимуть підтримувати культурний фронт.

- Наше головне завдання зараз – підтримувати дух та настрій запоріжців, тож ми бачимо сенс у тому, щоб за допомогою молодих, сучасних митців збільшувати цей культурний спротив. Антон Логов експонується в нашому місті вперше. Вважаємо, що його роботи здатні зрезонувати у серці кожного українця, - зазначив директор ТІЦу Олексій Каніщев.