У Запоріжжі вийшов на лінію ще один новий трамвай

15.12.2017 13:21

Рухомий склад трамвайного парку обласного центру оновлюється. У Запоріжжі, в рамках реалізації програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай», налагодили збирання сучасних трамвайних вагонів. Це дозволить за кілька років, при менших витратах, вирішити проблему з електротранспортом. Результати вже є - на міських маршрутах вже перевозять пасажирів три сучасні та комфортні трамваї зібрані запорізькими фахівцями.

У цьому році в рамках програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» на лінію вийшов вже третій вагон. До цього ситуація з рухомим складом міського трамвайного парку була не з кращих - вагони, які експлуатуються по 20 і більше років вимагали заміни або ремонту. Проблема стала поступово вирішуватися. Тепер запоріжці мають можливість добиратися на роботу та по своїх справах в комфортному, сучасному транспорті. Трамваї збираються на виробничій базі КП «Запоріжелектротранс», що в кілька разів дешевше обходяться бюджету міста, ніж їх купівля в інших містах України.

- Пройшли всі випробування, отримали ліцензію на випуск 50 таких вагонів. У цьому році заплановано випустити чотири вагони. До кінця грудня вийде на лінію ще один вагон. Кузов купується в іншому місті, все інше збирається в вагоноремонтних майстернях. Візуально вони також відрізняються від старих трамваїв і мають сучасний вигляд. Ще один напрямок - капітальний ремонт трамваїв Т3М, - розповів генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач.

Новий вагон обладнано сучасною системою управління, частково низькопідлоговий - пристосований для проїзду людей з обмеженими можливостями, економічний у використанні електроенергії, комфортний всередині. Перші пасажири оцінили нововведення, зазначивши його переваги і комфортабельність.

Програма триває. У 2018 року також заплановано випуск на лінію сучасних запорізьких трамваїв.