У Запоріжжі відбувся захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору

26.11.2022 14:10

Традиційно у четверту суботу листопада громадяни України віддають данину пам'яті жертвам Голодомору. Заходи проходять по всій країні. Сьогодні у Запоріжжі біля пам’ятника «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбулось покладання квітів.

У траурній церемонії взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, представники обласної та міської влади, релігійних конфесій, військові, служителі правопорядку, громадськість.

- Щороку ми приходимо сюди вклонитися світлій пам'яті загиблих. Адже у двадцятому столітті український народ тричі постраждав від масового голоду, який забрав мільйони життів. 90 років минуло з тих трагічних подій. І зараз рашисти, як вірні нащадки сталінського режиму, вдаються до тактики  більшовиків – геноциду українського народу. Але Україна переможе у цій війні і остаточно звільниться від імперських кайданів росії, - відзначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Учасники заходу несли до меморіалу жертв Голодомору колоски та квіти. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто був заморений голодом у ті трагічні роки, поклали квіти та запалили лампадки.

Також сьогодні запоріжці, одночасно з усією Україною, о 16.00 запалять свічки у вікнах своїх домівок на знак скорботи за загиблими під час Голодомору.