Запоріжжя отримало рекомендації для покращення бізнес-клімату міста

21.12.2022 15:40

Дорожню карту покращення бізнес-середовища розробили експерти ГО «Електронна республіка» за підсумками річної співпраці з Запорізькою міською радою.

Дорожня карта пропонує перелік кроків, завдяки яким органи місцевого самоврядування можуть покращити умови ведення бізнесу в своїй громаді згідно з критеріями Індексу конкурентоспроможності міст. При цьому документ враховує актуальний контекст життя прифронтових територій та можливості виконання тих чи інших заходів в умовах воєнного стану.

Так, для міста Запоріжжя пропонується звернути увагу на такі першочергові завдання: доступ до відкритих даних, запобігання проявам колабораціонізму, інформування підприємців про актуальні грантові програми та сприяння в релокації бізнесу.

Водночас успішна реалізація цих заходів безумовно матиме позитивний вплив і на інші компоненти Індексу конкурентоспроможності. Зокрема, протидія проявам колабораціонізму дозволить покращити безпеку підприємницької діяльності, а вдала комунікація підвищить обізнаність громади про ініціативи місцевої влади.

До кінця грудня представники Запорізької міської ради детально ознайомляться з аналітичним дослідженням і рекомендаціями експертів. Наступним кроком має стати деталізація плану заходів на виконання Дорожньої карти та його офіційне затвердження.

Дорожню карту покращення бізнес-клімату міста Запоріжжя розробили експерти ГО “Електронна республіка” за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України» в рамках ініціативи “Програма Покращення Індексу конкурентоспроможності міст”.