У Запоріжжі у 2018 році Міська комплексна програма соціального захисту населення буде збережена та доповнена

20.12.2017 17:35

Під час роботи сесії Запорізької міської ради були внесені зміни до Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2016-2018 роки. Програма сприяє підвищенню рівня соціального захисту малозабезпечених та непрацездатних громадян, створенню умов для надання якісних соціальних послуг та вирішенню соціальних проблем міста. В міському бюджеті на 2018 рік на виконання програми закладено понад 170 млн. грн.

Міська програма соцзахисту ґрунтується на створенні в місті системи цільової адресної допомоги та надання соціальних послуг. Так, документом передбачено надання різних видів матеріальної допомоги майже 14 тисячам запоріжців . Адресну одноразову грошову допомогу зможуть отримати мешканцям районів міста за особистими зверненнями. Фінансову підтримку для ведення діяльності отримають 6 міських та 19 районних громадських організацій інвалідів і ветеранів війни.

В рамках програми передбачені компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категоріям громадян.

Також програмою передбачено підтримка внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на територію Запоріжжя, надання соціальних послуг громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, соціальна реабілітація дітей з інвалідністю. А через діяльність Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ведення соціальної роботи з дітьми, молоддю та сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Крім того, міська програма доповнена новим завданням, яке спрямоване на підтримку мешканців Запоріжжя в умовах відсутності у 2017 році затвердженого на законодавчому рівні права окремих категорій громадян на отримання пільги на послугу з управління багатоквартирним будинком. Міська програма передбачає надання пільг на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком за листопад-грудень 2017 року.