Щодо підсумків позачергової сесії міської ради

27.01.2023 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Сьогодні відбулася позачергова сесія міськради, на якій депутати затвердили Програму, в рамках якої родини, чиї оселі зруйновані або непридатні до проживання, будуть щомісячно отримувати від міста по 10 тисяч гривень. Кошти нараховуватимуться з моменту руйнування будинків, тобто і за минулий рік також.

Усього на цей час у Запоріжжі є 301 таке домогосподарство. На виплату їм щомісячної фінансової допомоги у бюджеті на 2023 рік заплановано 45 мільйонів гривень.

Підкреслю, що зруйновані оселі обов’язково будуть відновлені. І ці щомісячні виплати – це не компенсація за житло, а саме фінансова підтримка людям, яку вони будуть отримувати допоки їхнє житло не відбудують.

Також депутати підтримали рішення про те, що в рамках Міської комплексної програми соцзахисту одноразову адресну допомогу отримають пільгові категорії населення, які є власниками пошкоджених осель (наприклад таких, в яких вибито вікна чи двері). Розмір допомоги - 15 тисяч гривень. Для цього в бюджеті передбачено більше 12 мільйонів.

Дякую всім депутатам, які сьогодні зібралися та підтримали такі важливі проєкти рішень. Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо!

Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.