Запоріжжя святкує День Єднання

16.02.2023 14:20

Сьогодні, 16 лютого, в Україні вдруге відзначається День Єднання. Свято було запроваджене минулого року Президентом України Володимиром Зеленським, щоб показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

З нагоди святкування біля будівлі Запорізької міської ради відбувся урочистий захід. У ньому взяли участь секретар міської ради Анатолій Куртєв, заступники міського голови, представники департаментів, управлінь, підрозділів міськради, депутатського корпусу, Міської комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби, а також військовослужбовці.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих військових. Після чого урочисто підняли Державний прапор та виконали гімн України.

До Дня Єднання в Запоріжжі також започаткували патріотичний флешмоб, щоб підтримати військовослужбовців, які боронять Україну. Він стартував біля Запорізької міської ради, до нього активно долучилися співробітники різних департаментів, структур, підрозділів міськради та комунальних підприємств Запоріжжя. На своїх сторінках у соціальних мережах вони викладають відео, де разом співають гімн, фото на фоні прапору України та передають багато теплих слів на підтримку українських військових.

До флешмобу вже долучились колективи райадміністрацій Дніпровського, Вознесенівського, Олександрівського, Шевченківського, Хортицького, Заводського, Комунарського районів, КП «Титан», КП «ЕЛУАШ», концерну «МТМ», КП «Водоканал», ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс», КП «Запоріжміськсвітло», КП «Комунсантрансекологія», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6», КП "Наше місто", КП "Запоріжремсервіс", КП "Запорізьке міське інвестиційне агентство", СКП "Запорізька ритуальна служба", КУ «Адміністрація з питань охорони здоров'я»департаменту правового забезпечення, департаменту культури і туризму, департаменту муніципального управління, управління соціального захисту населення, департаменту комунальної власності та приватизації, управління з питань транспортного забезпечення та зв`язку міськради, Інспекції з благоустрою, Запорізької міської рятувально-водолазної служби та інші.

Приєднатися до флешмобу можуть всі бажаючі. Для цього потрібно викласти в соціальні мережі фото, відео, пости зі словами подяки та підтримки українських воїнів, виконанням гімну, з прапором чи у вишиванках з хештегами #ДеньЄднання, #УкраїнаЄдина, #ЗапоріжжяЄдине.