У Запоріжжі покажуть нову виставку плакатів воєнного часу

20.02.2023 11:50

23 лютого в Запоріжжі відкриється нова виставка в рамках формату «Плакати воєнного часу». Експонуватимуться роботи української художниці, дизайнерки, мистецтвознавиці Каті Лісової.

Катя Лісова закінчила Інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука, Національну академію керівних кадрів культури й мистецтв. З 2019 року викладає в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука.

Мистецтвознавиця дослідницького проєкту «Ukrainian Unofficial» (архів українського неофіційного мистецтва другої половини XX ст.).

Працює в галузях художнього текстилю та цифрової графіки. Брала участь у понад 15 виставках, серед яких українські та закордонні: в Ізраїлі, Словенії, Німеччині, США, Франції, Польщі.

У Запоріжжі експонуватимуться плакати кількох різних серій: «Сила Пам’яті» та «Люті вишиванки». 

За словами авторки, кожна з її робіт серії «Сила пам’яті» оповідає про трагедії різних міст та селищ, що постраждали у ході війни. Серед них - Маріуполь, Ірпінь, Бородянка, Сковородинівка, Харків, Одеса, Київ та Чернігів. Всі роботи утворені з фрагментів світлин, як тих, що супроводжували хроніку вторгнення російських військ в Україну, так і старих фотографій українців, що мешкали в регіонах, де відбулися або тривають бойові дії. Ці елементи «зшиті» зображеннями орнаментальних частин із традиційних рушників.

Виставка відкриється 23 лютого о 14:00 біля фасаду Туристичного інформаційного центру (проспект Соборний, 151).