Запорізький ботанічний сад продовжує поповнювати колекцію квітів

01.03.2023 19:00

Мешканці Запоріжжя, які виїздили з міста через військові дії, приносили свої рослини до ботанічного саду. Так виник фітохостел, в який запоріжці принесли близько 180 рослин. Після карантинних заходів рослини висаджуються в теплиці та оранжереї.

Запорізький ботанічний сад залишається перлиною не лише нашого міста, але й всієї України. Вже рік ботанічний сад закритий для відвідувачів, але він продовжує працювати та розвиватися, а насолодитися його красою запоріжці можуть онлайн.

Весну в ботанічному саду зустріли квітковим різнобарв’ям. Наразі там квітнуть азалії, камелії, цикламени, орхідеї, пеларгонії та фрезії. Розквітла також тропічна бугінвілія та несподівано вдруге розцвіли хризантеми, хоча таке явище для них не характерне.

А ще березень - це період цвітіння цитрусових, яких там декілька видів — лимони, лайми, кумквати, каламандини.

- У нас з початком весни починається цвітіння лимонів. Нещодавно завершилося достигання плодів лимону. Вони у нас весь грудень достигали, радували своїми яскравими фарбами. А зараз у нас починається саме цвітіння цієї рослини, - розповіла заступниця директора Запорізького дитячого ботанічного саду Ірина Артюх-Савлучинська.

У березні цього року Запорізький ботанічний сад відзначає свій 65-річний ювілей. Незважаючи на складну ситуацію через війну, ботанічний сад продовжує розвиватися. На майбутнє співробітники ботсаду мають багато нових ідей та планів.