У Запоріжжі завершились роботи з консервації частини постраждалого будинку на проспекті Соборному

13.03.2023 17:25

Фахівці КП «Запоріжремсервіс» завершили роботи з консервації частини будинку на проспекті Соборному, що постраждав від російської ракети.

Роботи з ліквідації наслідків руйнувань та консервації житлового будинку тривали більше 5 місяців та проводились у кілька етапів. Спеціалісти КП «Запоріжремсервіс» працювали на об’єкті практично щодня, коли дозволяла погода.

Спочатку, задля безпеки городян, була виготовлена та встановлена тимчасова огорожа, а також на рівні підлоги 1 поверху  облаштований дерев'яний каркас загальною площею майже 144 м кв. У грудні житловики розпочали консервування конструктивних елементів даху. Виконали роботи з монтажу стропильної системи покрівлі та покрили захисною плівкою 230 м. кв.

Аби захистити внутрішні стіни будинку від руйнувань під час негоди, було прийнято рішення провести їх консервацію. На площі 450 м кв. було встановлено дерев`яний каркас та закрито захисною плівкою стіни зруйнованих квартир та під’їздів.

Фахівці комунального підприємства зазначають, всі роботи проводились згідно з рекомендаціями ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій». На об’єкті були задіяні 20 працівників підприємства та 9 одиниць техніки.