Відбулась сесія Запорізької міської ради

17.03.2023 21:00

Сьогодні відбулась сімнадцята сесія Запорізької міської ради. Прийняті десятки рішень, важливих для запоріжців, міста, забезпечення роботи різних галузей міського господарства. Загалом розглянуто близько 150 рішень.

Були внесені зміни до міської програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжі у 2023 році. Збільшено обсяг фінансування програми на понад 29,5 мільйонів гривень. У подальшому ці кошти будуть розподілені згідно з пропозиціями, які надійдуть від частин Збройних Сил України, Нацгвардії, правоохоронних органів.

Затверджено Міську цільову програму створення фонду захисних споруд на комунальних підприємствах Запоріжжя. Вона спрямована на забезпечення захисту працівників комунальних підприємств, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури (насосні станції, котельні, диспетчерські тощо).

Також було прийняте рішення про найменування парку Героїв Національної гвардії України в Хортицькому районі Запоріжжя. Це данина поваги героям-нацгвардійцям, які разом з Збройними Силами України захищають Запоріжжя.

Дві вулиці перейменонвано на честь наших загиблих героїв. Вулиця Добролюбова тепер вулиця Фанатська – на честь офіцера-розвідника Івана Лєщенкова, позивний «Фанат». Вулиця Курська стала вулицею Максима Здоревського, майора поліції, який загинув у результаті ворожого обстрілу гуманітарної колони на виїзді з Запоріжжя 30 вересня 2022 року.

Прийнято низку програм, спрямованих на підвищення ефективності роботи у різних сферах життєзабезпечення міста. Зокрема Програму розвитку та обслуговування зеленого господарства міста, Міську цільову програму організації безпеки дорожнього руху та освітлення на території Запоріжжя, Програму комплексного благоустрою вулично-дорожньої мережі, міських територій. Також затверджено Правила благоустрою міста. Внесені зміни до міських програм по галузям освіта, медицина, культура та іншим.