На лінію вийшов вже четвертий запорізький трамвай

29.12.2017 12:27

2017 рік став поворотним для Запоріжжя в сфері пасажироперевезень - оновленні технічного парку КП «Запоріжелектротранс». Довгі роки даному питанню не приділялося уваги. Сьогодні на маршрутах міста курсують нові трамваї, автобуси великої місткості. Запущений в експлуатацію четвертий трамвай, зібраний в рамках програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Програма реалізована в повному обсязі. У 2018 році робота в даному напрямку буде продовжена.

У поточному році в Запоріжжі на базі КП «Запоріжелектротранс» налагоджена збірка сучасних частково низькопідлогових трамваїв. В рамках програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» у 2017 році було заплановано випустити на лінію чотири сучасних вагони.

Четвертий вагон вже готовий. Сьогодні вийшов на лінію. За підсумками 2017 року програму «Запорізький трамвай» повністю реалізована.

Таким чином, в місті вдається поступово вирішувати проблему із застарілим рухомим складом, який не оновлювався багато років та поліпшувати якість пасажироперевезень для городян.

Запоріжці по достоїнству оцінили комфортність нових вагонів, як у салоні, так і їх презентабельний зовнішній вигляд. Крім того, трамваї частково з низькою підлогою і зручні для пасажирів з обмеженими можливостями і літніх людей. Також трамвай економічний у використанні за енерговитратами.

- Були виділені кошти, закуплені кузови, всі інші роботи – збирання проводилося на базі комунального підприємства. Програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай» виконали на 100%. Сьогодні 4-й вагон виходить на лінію. Буде цілий день курсувати по Запоріжжю, завершувати випробування у різних режимах. ПТрамвай курсуватиме по 3-му маршруту «Запоріжжя-І - Запоріжжя Ліве», - розповів генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач.

Також фахівці відзначають, вартість запорізьких трамваїв в кілька разів дешевше, ніж купувати нові, вироблені в інших містах України. Вартість таких вагонів від 18 до 35 млн грн. Бюджету міста один запорізький трамвай обходиться в 5,9 млн грн.

Наступного року програму буде продовжено. Заплановано випустити на лінію ще 5 сучасних нових трамваїв.