Міські служби продовжують усувати наслідки учорашнього ракетного обстрілу

23.03.2023 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Міські служби продовжують усувати наслідки учорашнього ракетного обстрілу.

Сьогодні фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби очищали квартири від будівельного сміття та демонтували пошкоджені конструкції.

Комунальники за цей час використали 600 листів OSB та «закрили» майже всі вибиті вікна (за винятком квартир двох найбільш постраждалих під’їздів та квартир, власники яких наразі відсутні).

У двох найбільш пошкоджених будинках відновили опалення, електрику та водопостачання (окрім двох під’їздів, що постраждали найсильніше). Газопостачання, яке наразі відсутнє у трьох будинках, має бути подане до них після закінчення обстежень комунікаційних мереж.

Мешканці постраждалих будинків на місцях отримують допомогу від соціальних працівників, психологів, співробітників служби у справах дітей, ТІЦів і «Пунктів Незламності», волонтерів.

Вже другий день біля будинків працюють представники майже десяти міжнародних організацій, які надають продуктові та гігієнічні набори, дитячий одяг, ремонтні матеріали. Зараз формується реєстр, згідно з яким міжнародники надалі надаватимуть людям фінансову допомогу та допомогу у ремонті житла.

Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо! Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.