У Запоріжжі відновили роботу двох автобусних маршрутів

29.03.2023 18:30

Відсьогодні в місті знову запрацювали автобусні маршрути №7 та 34-А. Транспорт курсує кількома віддаленими районами міста: від Комунарського до Олександрівського та околицями Заводського.

Маршрут №7 користується неабиякою популярністю серед містян. Він поєднує Космічний мікрорайон з центральним ринком на вул. Базарній. Запоріжці відзначають, що тепер зручніше буде пересуватись містом.

За кермом автобусу – водій Василь Анатський. На муніципальному транспорті працює вже третій рік. З початком великої війни разом з іншими водіями евакуйовував людей з напрямку Поліг, Бердянська, Мелітополя та Маріуполя. Як розповіли в КП «Запоріжелектротранс», нерідко дорогою росіяни розкомплектовували транспорт та брали в полон кермувальників.

- Водіїв майже добу возили під Донецьком. Автобуси розукомплектовували, зіпи побили, паливо зливали. Водіїв потім ледве вдалось повернути, - зазначив начальник автобусного парку КП «Запоріжелектротранс» Олександр Петренко

З липня минулого року муніципальні автобуси почали повертати на міські маршрути, а водії повернулись до звичної праці – перевезення пасажирів. Тепер запрацювали ще два маршрути з великими комунальними автобусами. Автобус №7 обслуговує маршрут від вулиці Базарної до вулиці Стратосферної. А маршрут №34-А сполучатиме зупинку «Фільтрову» з «Запоріжвогнетривом».

- Загальна вартість проїзду в міських автобусах єдина - 12 гривень. Є і безкоштовний проїзд для пільгових категорій, такий як і на інших маршрутах, - повідомив начальник автомобільної колони КП «Запоріжелектротранс» Максим Закальський.

Змінився розклад руху. Це пов’язано з дією комендантської години. Автобуси на обидва маршрути виходять близько 6-ї ранку. Точний час прибуття та відправлення автобусів можна дізнатись на сайті КП «Запоріжелектротранс».