У Запоріжжі відновлюють будинок, що постраждав від вибуху газу

06.04.2023 18:40

У будинку по вулиці Франка, що в Олександрівському районі, тривають відновлювальні роботи. Нагадаємо, 28 січня 2022 року близько четвертої ранку у цій чотириповерхівці стався вибух побутового газу.

Трагічний випадок забрав життя двох людей, ще одна постраждала. Вибухом понівечило і сам будинок. Загалом пошкоджено 11 квартир. Як повідомили в департаменті управління житлово-комунальним господарством, постраждали несучі конструкції будинку - міжповерхові плити перекриття, зовнішні та внутрішні стіни, а також все опорядження квартир.

Минулого року за кошти з міського бюджету була розроблена проєктно-кошторисна документація на відновлювальні роботи. Зараз виконуються роботи з відновлення будинку.

- Зараз ми виконуємо демонтаж сходового маршу, він дуже постраждав від вибуху. На його місці встановимо нові сходи. Також будуть замінені комунікації – опалення, водопостачання, електромережі, - розповів майстер дільниці підрядної організації Сергій Роман.

Підрядники зазначають, проєкт складний, проте роботи тривають щоденно та за графіком. За їхніми прогнозами, вже до кінця 2023 року мешканці постраждалого будинку зможуть повернутися до своїх осель.